dissabte, 28 d’octubre del 2023

Pompilius: personatge del dia

Popili va ser un llibert d'origen grec que va contribuir amb els seus diners a la construcció d'unes xicotetes termes de la ciutat romana de Lucentum.

Les i els alumnes d'Humanitats vam tindre ocasió de conèixer este personatge passat divendres 27 d'octubre visitant primer les restes arqueològiques situades al Tossal de Manises i després en el MARQ d'Alacant.

Passejant pels carrers d'esta ciutat en la que es superposen estrats arqueològics de diferents èpoques (cartaginesa, íbera, romana i musulmana), vam poder veure com vivien i morien els habitants d'este privilegiat indret del Mediterrani i vam apreciar  també la destroça que va suposar per al patrimoni històric el boom immobiliari dels anys 70 a la nostra costa alacantina.


Una experiència pràctica interessant va ser el taller d'arqueologia realitzat in situ. Desenterrant peces ocultes amb pinzell i pala, vam aprendre, entre altres coses sobre la ciència arqueològica i els seus mètodes, que les coses no es troben a la primera i que cal sempre tindre paciència i ser constants. En arqueologia no es pot anar ràpid ni ser impetuós. I cal treballar en equip, per suposat.

Després de la interessant presentació de la història del museu, el treball de camp al MARQ crec que va estar prou bé. Per parelles vam haver de trobar algunes peces importants del museu i arreplegar tota la informació possible en unes fitxes de cara a la presentació que farem la propera setmana a classe.

Llàstima que no tinguerem més temps per veure l'exposició dels guerrers de Xi'an.

Gràcies per la participació i el bon seguiment de les activitats.

De nou, un plaer també compartir l'eixida amb els i les alumnes de l'IES Serra Mariola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada