dijous, 10 de desembre del 2015

Un post motivador?


Fem com sempre balanç en veu alta sobre la marxa del curs. 
Mentre preparen la prova dels participis, una xicona de 2n em demana que siga motivador aquest post. 
I és que els resultats de la primera avaluació no han estat molt bons per a ells. La dificultat de grec II s’ha fet notar. Lluny queden ja aquells textos amb dibuixos i els videos didàctics. 
Hem patit una miqueta tractant d’assimilar els nous i complexos continguts gramaticals, com ara aoristos radicals, participis i veu mitja. Però també és veritat que el rendiment no sempre ha estat el desitjat. Exercicis sense fer, absències puntuals o manca de fotocòpies per part d’alguns ha impedit seguir un ritme normal. D’altres, però, han continuat amb el mateix interés i esforç de l’any passat. Esperem es contagie aquest esperit de treball. 

Ara que comencem amb l’antologia de textos estic segur les coses aniran millor. Mentre ens introduïm amb els textos de Xenofont, de moment teniu feina per a Nadal; un tipus de feina ja coneguda, perquè esteu acostumats ja a elaborar treballs. Ja sabeu, però, que valorarem treballs no de talla i enganxa, sinò aplicacions pràctiques originals a les qüestions teòriques que teniu assignades. Ànims.Amb les meues dotze muses d’enguany a 1er les coses funcionen prou bé. Potser, segons els dies i les preocupacions, xarren una mica més del degut i es prenen massa confiances, però en general hi ha bon ambient, ja que són totes bona gent. Treballen totes prou, si bé a algunes potser els farà ja falta alguna mena de recolzament addicional. Els aprovats raspats són perillosos ja en aquest moment. Estic content, en definitiva, perquè serà aquesta una nova generació de bones humanistes i amants de les lletres.


Enguany tenim un curs nou, Cultura Clàssica, que al principi m’il·lusionava, perquè anavem a introduir continguts nous com ara l’italià i experimentar amb la pràctica de tallers. Alguns de fet han mostrat curiositat i s’han esmerat, però a poc a poc he anat desanimant-me degut al comportament d’uns pocs que potser s’ha acabat contagiant a a la resta.

Espere que anem aprenent a respectar-nos i a mantindre un ambient de treball a classe de major concentració que ens permeta seguir coneixent coses sobre la cultura de Grècia i Itàlia amb l’entusiasme del principi.

21 comentaris:

 1. Aquest curs m'he apuntat a una optativa nova, Cultura Clàssica, per a provar coses noves i perque tenia curiositat, i , no m'arepentisc d'haver-ho fet, ja que fem coses molt divertides, com el taller de la moneda, Tai-Chi...En fí, que està molt xulo!

  ResponElimina
 2. Cómo ya imaginaba cuándo me apunté a la optativa he aprendido muchas cosas sobre la cultura grecolatina. Lo he pasado súper bien con los compañeros de los que me rodeaban y estoy bastante orgulloso de mis resultados académicos de este trimestre.

  ResponElimina
 3. Em va agradar bastant el taller no sols perque em vaig saltar una clase gràcies a fer el taller. Va estar interessant fer les monedes. Vam viure com els costava fer a la gent les monedes. Al fer la moneda ens va ixir a alguns un poc mal pero aixina pareixia més antiga. Gràcies per tot Santi

  ResponElimina
 4. Aquest any a sigut el primer que he donat cultura clasica , per a mi ha sigut una experiencia unica ya que estic aprenen coses que no habia sabut mai i aixo es molt interesant i curiós.
  Parlant en el treball en grup el comportament i la relació a sigut molt bona.

  ResponElimina
 5. Al principio, imaginaba que cultura clásica sería diferente. Sobretodo por el hecho de que no tenía mucha idea de que iba esta asignatura. Ahora que ya llevo bastante tiempo en cultura clásica sé que es mucho mejor de lo que esperaba. Está más interesante de lo que pensaba, ya que he aprendido mucha información sobre la antigüedad griega y romana. Me resulta curioso el hecho de que me haya gustado tanto esta asignatura. Así que no me arrepiento de haber hecho está elección a la hora de elegir la optativa de este año.

  ResponElimina
 6. Esta curs esta guay i es prou interesant pensaba que seria mes aburrit pero es bastant entretingut,aquesta trimestre crec que ha sigut bastant bona excepte que algu ha parlat y molestat en algunes clases pero ya esta per lo altre el trimestre ha estat be.

  ResponElimina
 7. La verdad es que cuando me apunté a cultura clásica el año pasado no me imaginaba que iba a aprender tantas cosas y a pasármelo también. Sinceramente, cultura clásica se ha convertido en una de mis asignaturas preferidas. Me ha gustado el hecho de que hayamos aprendido un poco a hablar de italiano y el abecedario griego. Una de las cosas que más me han sorprendido es que nunca hubiera imaginado que la historia clásica me gustara, y eso ha sido gracias a la asignatura cultura clásica.

  ResponElimina
 8. elegi esta optativa para aprender mas cosas sobre el mundo clasico y en lo que llevamos de curso he aprendido mucho. Aun que el comportamiento no ha sido adecuado.

  ResponElimina
 9. Este primer trimestre yo creo que ha sido como un juego porque en las clases nos reiamos mucho y creo que el siguiente sera mejor que este

  ResponElimina
 10. Al principio del curso sinceramente elegí la asignatura porque las demás no me llamaban la atención, y esta era la única que tenía cosas interesantes, pero a lo largo del trimestre me ha ido gustando mucho el hecho de aprender griego y italiano, la verdad es que en el tema del comportamiento podríamos mejorar bastante pero por lo demás la asignatura muy buena.

  ResponElimina

 11. l' influenza è stata teo perché ho contagiato la maggioranza della classe a parlare jajajaj generalmente non siamo un buon gruppo e sto imparando molto dal primo giorno che ho iniziato , e sono sicuro che quando avrò finito questo corso, che c'è ancora molto , imparerò ancora di più .

  ResponElimina

 12. Nel primo apprezzamento è stato tutto un esperienza perché abbiamo fatto un sacco di cose , ma c'erano persone come me che non interrompono e proseguono la classe perché abbiamo parlato molto .

  ResponElimina
 13. EN CATALÀ

  Aquest any m'he apuntat a una assignatura nova, Cultura Clàssica. No m'imagianaba que anava a aprendre tantes coses i a disfrutar tant en les classes. Aquest any hem aprés a parlar en italià, l'abecedari grec i també la història de les monedes grecoromanes. Recomane aquesta assignatura a tots aquells que els agrade la història antiga i aprendre coses noves.

  Respecte al transcurs del curs, el comportament va ser adequat al començament del trimestre però va anar anant a pitjor, i respecte a les qualificacions crec que han sigut molt bones en tots els alumnes.

  EN ITALIÀ :

  Quest'anno ho fatto a un nuovo soggetto, cultura classica. No m'imagianaba stava per imparare tanto e godere di entrambe le classi. Quest'anno abbiamo imparato a parlare italiano, greco e la storia delle monete greche e romane. Consiglio vivamente questo corso a tutti coloro che amano la storia antica e imparare cose nuove.

  Per quanto riguarda il corso dell'anno, il comportamento era appropriata all'inizio del trimestre, ma andava peggio, e per quanto riguarda le qualifiche sono stato molto bene in tutti gli studenti.

  ResponElimina
 14. Este primer trimestre de Cultura Clásica me ha gustado mucho porque hemos hecho cosas bastante interesantes; como el taller de monedas o hacer nuestra propia Piedra Rosetta. También me ha gustado aprender un poco de griego y de italiano. En definitiva, que me ha gustado mucho esta asignatura.

  ResponElimina
 15. Este trimestre ha estado muy interesante, no ha sido como esperaba, pero no ha sido ni mejor ni peor, simplemente diferente. Me han encantado los talleres como el de numismàtica, o el de la piedra Rosetta, y a pesar de que no me haya esmerado mucho en los deberes (sí, soy consciente) me lo he pasado muy bien y no me arrepiento de haber escogido esta optativa.

  ResponElimina
 16. aquest curs en aquesta classe meu e passat molt be i e apres moltes coses

  ResponElimina
 17. Aquest curs hem vaig apuntar a cultura classica perque volia fer coses noves, esta molt ilusionada ja que tenia entriga per saber que anavem ha fer. També tinc que dir que el comportament en generalno es del tot bo, espere que aquest trimestre siga millor.

  ResponElimina
 18. El primer trimestre me a gustado mucho por que hemos hecho muchas cosas distintas de otras clases y de otras optativas, como hacer una moneda, hacer nuestra Piedra Rosetta. Me a gustado aprender un poco de griego pero sobre todo italiano. También hemos aprendido mucho sobre las monedas grecoromanas En definitiva me gusta mucho esta optativa.

  ResponElimina
 19. Hola Santi, soy Keren, una de las doce musas! JAJAJAJA
  Este año me ha encantado porque por fin estoy haciendo lo que me gusta, estudiar letras. Aparte, muchas gracias por hacer las clases tan amenas y divertidas, y aunque a veces hayamos remugado más de la cuenta (es normal, somos adolescente) que sepas que te apreciamos mucho y que eres un gran profesor.
  Καλά Χριστούγεννα !!!!!

  ResponElimina
 20. Santiii, soy Ainhoa. Me ha gustado mucho el primer trimestre a pesar del miedo que le tenía al cambio y, aunque me ha costado y no me ha salido como esperaba ha estado genial... Y bueno, se que no nos callamos y bajo el agua pero en el fondo nos lo pasamos todos chachi. Feliz Navidad!! :)

  ResponElimina
 21. A mi m´ha agradat molt aquesta asignatura ja que és diferent i molt interesant. En quant al comportament general de la classe crec que es pot millorar.

  ResponElimina