dimarts, 14 de juny del 2016

Mirant enrere (2a part) 2015-2016

Seguim mirant enrere, aquesta vegada una mica més prop.
Parlem dels xicons i xicones que he conegut enguany.

En 3er de Cultura Clàssica hem passat per etapes diverses. Vam començar amb molta il·lusió perquè encetavem una matèria nova amb continguts i activitats pensats exclusivament per a uns alumnes suposadament amb certes inquietuds pel món grecoromà antic, pero la cosa va anar desunflant-se.
En general es va perdre l'interés i alguns començaren a distorsinar l'ambient de treball tranquil i perdre en ocasions el respecte mutuu. Afortunadament, a la fi hem recuperat el bon ritme i, gràcies sobretot al treball col·laboratiu sobre Heròdot amb els alumnes venecians, ens hem esforçat una mica més per tal treure el millor de cadascú. El promte d'alguns, el desfici d'altres o, fins i tot, l'egoisme d'uns pocs hem deixa, però, un sabor agredolç.
Espere trobar-me el proper any en Llatí i en el projecte de caligrafia de Cultura Clàssica de 4rt ESO (La Ploma de Safo) que he preparat amb molt entusiasme, a tots aquells que han sabut aprofitar el temps al màxim i guanyar-se amb empatia l'amistat de la resta. Amb un grup reduït de segur que farem, i escriurem, coses molt boniques, en silenci i calma, condicions indispensalbes per a una bona lletra!

La paraula amb la que definiria el curs de grec i llatí de 1er de Batxillerat és satisfacció. Aquest grupet de xicones ha treballat prou bé i en general les relacions personals han sigut bones. Potser gràcies al fet d'haver sigut tutor, he tingut ocasió de xarrar prou amb elles i conéixer-les una mica més. Deixant de banda el tema puntual de l'assistència més o menys "justificada", la falta d'espenta o desgana sobretot cap a la fi de curs, i la inevitable xafarderia d'algunes, el grup ha funcionat molt bé. Llàstima que no arribaren totes al final. Espere que les dos xicones que ens van deixar a meitat de curs hagen trobat una opció personal millor. Perquè si alguna cosa ha caracterizat al grup humanístic d'enguany ha estat la recerca a tota costa de la felicitat. Les que s'han quedat fins a la fi esperen trobar-la també mitjançant les lletres. Perquè són conscients de pertànyer a un col·lectiu minoritari força qüestionat per l'actual societat interessada únicament en la productivitat. Seguirem el proper curs intentant donar resposta a les eternes inquietuds de l'èsser humà mitjançant els exemples dels clàssics.

Feliç estiu a tots i totes.

14 comentaris:

  1. La asignatura ha estat be, encara que no hem fet el que esperaba que faríem. Pero m'ha agradat el que hem fet: la excursió, les manualitats i inclós el concurs, a pesar de que no va ixir com haguera volgut.

    En general ha estat be, pero no tot el que haguera desitjat.

    ResponElimina
  2. aquesta asignatura no és com jo m'asperava encara que tampoc m'ha desagradat ja que és distinta.

    ResponElimina
  3. La asignatura no ha estado mal, pero no hemos hecho lo esperaba. Me han gustado las excursiones y las cosas mas practicas que hemos hecho, el resto en general no me ha gustado mucho.

    ResponElimina
  4. CIAO ESTATE!

    Estic acord amb Santi, aquest any en Cultura Clàssica hem passat per diferents etapes, dues de prou interés i una ( el segon trimestre ) de menys, tal vegada per el cansanci acumulat i les ganes de vacances.

    Aquest any he aprés moltíssim sobre els grecs i les seues creences "lliberals", sobre els romans un poc i també s'hem dedicat a aprendre una mica d'italià. Però no nomes ha sigut classe teòrica sino què també hem tingut classes pràctiques ( la creació d'un mosaic, la fabricació d'una moneda i de la nostra pedra rosetta...). A més vam realitzar una excursió a Sagunt on vam poder vorer representada la comeda dels Tesmoforiants.

    Concloc aquest comentari de comiat, resaltant l'excursió a Sagunt, la creació d'un mosaic i també la gran quantitat de coses que hem aprés. Recomane aquesta assignatura a tota la gent que vuiga passar una bona estona aprenen coses dels grecs, dels romans, de la llengua italiana, i també que vuiga aprendre a realitzar manualitats molt boniques.

    Arrivederci!!

    ResponElimina
  5. En aquest curs de aquesta assignatura nova, he disfrutat molt. He fet coses que no sabia fer com escriure en diferents tipus de formes. Hem fet moltes coses de manualitat.
    També he fet nous amics que saben ajudarte quan no sas fer les coses. Respecte al comportament de la classe no ha sigut bona, peró tampoc ha sigut tent roin.

    ResponElimina
  6. Per al meu gust aquesta clase ha sigut una assignatura molt entretenida i a la vegada interesant ja que hem fet coses que en altres classes no haguerem fet. Si que es veritat que aquest curs al principi vam començar amb molta ilusió y després vam perdre la ilusió. Pero ara, amb el projecte de Heródot amb els venecians, hem millorat la atenció i jo diría que va ser per vore qui feïa mijor els treballs. En final aquest curs m'ha agradat molt.


    Per i miei gusti questa classe è stato un entretenida soggetto molto interessante e allo stesso tempo come abbiamo fatto cose che altre classi non avrebbe fatto . Se è vero che all'inizio abbiamo iniziato quest'anno con un sacco di illusione e poi si perde l'illusione . Ma ora, con il progetto veneziano Erodoto , abbiamo migliorato l'attenzione e dire che sono andato a vedere chi era il lavoro mijor . Alla fine mi è piaciuto questo corso

    ResponElimina
  7. Buongiorno
    Aquesta asignatura m´ha agradat molt ja que es molt entretinguda i diferent.
    Ens veiem el curs que ve.

    ResponElimina
  8. en general el curso a ido bastante bien me a gustado todas las actividades que hemos echo en general me ha gustado mucho

    ResponElimina
  9. En general l'asignatura no ha estat mal..la veritat es que jo esperva que ferem mes grec y menys italiá, pero es una assignatura molt interesant i molt entretenguda. M'han agradat les activitats plastiques que hem fet y el concurs...així que l'any que ve recomane esta assignatura com a optativa.
    Gracies per tot Santi!!

    ResponElimina
  10. Aquest curs per a mí ha sigut molt divertit i amb molta intriga de saber que fari-em i si ens divertiri-em molt,la hora de donar classe el professor, m'agradat les explicacions, em va pareixer entretingut el treball de heródot ja que també colaboraven els alumnes de Venecia, m'agradat molt aquest curs.

    ResponElimina
  11. este curs ma agradat per les activitatsque em fet amb el profesor y elsalumnes els trevalls han segut molt divertits aunque avoltes cansats.adeu i asata el any que ve.

    ResponElimina
  12. Este curso de cultura clásica me ha gustado bastante. En verdad, no me arrepiento de haberme cogido esta optativa ya que me lo he pasado muy bien. Lo más seguro es que el año que viene me vuelva a elegir esta optativa. Bueno, lo importante es que me lo he pasado bien.
    Feliz verano !

    ResponElimina
  13. Hola Santi, soy Keren!
    Un placer haber compartido este curso contigo como profesor, nos veremos el año que viene en griego!
    Pensaba que primero iba a ser más difícil por todo lo que decían, pero me he llevado una grata sorpresa! Además, la ayuda de mis compañeras (y amigas) ha hecho que todo sea mejor.
    Feliz verano!!

    ResponElimina
  14. Cultura clásica desde un principio me pareció una asignatura muy interesante, no solo porque era nueva sino que el contenido en sí de la asignatura es diferente al de siempre.
    Este año todo lo que hemos hecho me ha encantado y no me arrepiento de haberla escogido como optativa. Aunque ha habido momentos en los que la ilusión de aprender se perdió un poco, pero lo importante es que se recuperó para el último empujón del curso.
    El año que viene voy a volver a escogerla, quiero continuar aprendiendo sobre temas que no se ven todos los días y yo creo que en cultura clásica eso se puede lograr.
    Gracias Santi por todo, y feliz vernano!

    ResponElimina