dimarts, 17 de juny del 2014

Los mitos con dríacos del Cotes arrasan en el 1er #CertamenHermes

Oe, oe, oe, oe!


Que sí, que sí, que hem guanyat el 1er premi en la modalitat B del Primer Certamen Hermes de videos de contingut clàssic organitzat per l' Asociación Cultura Clásica.com i l' Asociación Ludere et Discere.

Em fa moltíssima il·lusió ser guanyadors d'un concurs dedicat a la memòria de l'amic Juanvi Santa Isabel amb un video en tò de comèdia que, amb el profund sentit de l'humor que el caracteritzava, de segur li hauria agradat. 
  
Té aquest video història pròpia, que m'agradaria contar-vos breument.

Mitos con dríacos y unicornios és la versió digital resumida d'un teatret que vam preparar com a colofó de les activitats del club de lectura de 1er ESO relacionades amb el món grecoromá.

Enguany els més menuts del nostre club coordinats per Montse Vanyó van llegir una adaptació en valenciá de l'Odissea

Poc abans de la fi de la segona avaluació el xicons de 1er de Batxillerat el van fer una xicoteta introducció al món clàssic. Vam preparar una adaptació teatralitzada dels treballs realitzats anteriorment i presentats a classe sobre la nostra lectura, la col·lecció de relats Helénicas del professor i escriptor Jesús Martín Rodríguez. Vam fer també un video titolat Penèlop, els somnis i els oracles en el que ixen tots molt guapos, a fosques, però guapots, vaja.

Cap a finals de Març vam fer amb ells un taller d'epigrafia grega. Els meus grecollatins van ensenyar a escriure als futurs humanistes el primer vers de l' Ilíada amb un tipus de lletra "romana" del s. I a.C.


Ja en Maig vam fer una eixida extraescolar. Vam anar tots junts al 1r Certamen de Teatre clàssic de l'Alcúdia, a veure una representació d'una tragèdia de Sèneca, l'Agamenó, i a fer uns tallers de mosaïc romà i epigrafia llatina.

A final de més vam fer la representació del teatret que els xicons havien compost i assatjat durant setmanes. Per a l'edició del video vam emprar preses gravades durant la representació en directe al saló d'actes. Després de l'estrena amb els de 1er ESO, vam repetir actuació amb els de 2n ESO. 

I ja a principis de Juny vam surtir del centre i vam portar la nostra obra al col·legi Miguel Hernández.  Vam aprofitar l'eixida per passar el matí amb els xavals de 6é de primària ensenyant-los l'alfabet grec i un parell de dances populars.
Agraïr doncs a tots els que han col·laborat en aquest projecte. En especial a Montse per la iniciativa, a Toñi per prestar els llibres amb el carinyo que la caracteritza. També a l'equip directiu per ajudar en l'organització. I sobre tot als lectors més menuts del Cotes, per la seua curiositat, i als majors per deixar-se dur. Enhorabona a tots i totes! Ay, les coses que fariem junts si es produira el miracle...


Mis agradecimientos al jurado del Certamen Hermes 
por este reconocimiento.

Ens veiem a Sagunt el proper cap de setmana! Aixó si l'insti ens paga el viatge!!

8 comentaris:

  1. Molt bé! Me n'alegre, moltes felicitats!

    ResponElimina
  2. Enhorabuena a ti y a tus alumnos por el premio y el trabajo entusiasta. La verdad es que me he echado unas buenas risas viendo el video de Olimpiade superprotectora, las diosas con Whatsapp y el Minotauro con acento andaluz.
    Un saludo y buen final de curso.

    ResponElimina
  3. Estem molt contentes per haver guanyat aquest premi tan important, no ho esperàvem i ha sigut una sorpresa molt agradable. Ens hem rigut molt i em tingut molts bons moments que sempre recordarem, gràcies a tots els nostres companys per fer-ho possible i als xiquets i al nostre públic, al professor i al certamen Hermes. By: Gema i Àngela.

    ResponElimina
  4. Tot treball te la seua recompensa i aquest,fet amb molta il·lusió l'ha tingut! Ningú creia que anavem a guanyar i menys un premi Nacional però així ha sigut. Molt de gusta d'haver participat en aquesta divertida aventura,ara toca disfrutar del premi el proper cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Ha sido una gran sorpresa ganar este premio ya que no nos lo esperábamos, pienso que nos lo merecíamos porque hemos estado mucho tiempo ensayando y preparándolo, pero como ya dicen todo esfuerzo tiene su recompensa. A hora a disfrutar en Sagunto!

    ResponElimina
  6. Ha sigut una gran sorpresa guanyar aquest premi, ja que era una activitat que vam fer per a divertir-nos i ara ens topem en que se n'anem a Sagunt. Serà com un fi de curs per a aquells que no vam anar en el seu dia a Suècia.
    Ha sigut un gran curs ple d'experiències on hem aprés i em rigut i tot gràcies als companys i a Santi

    ResponElimina
  7. Enhorabona a tots pel premi!
    I felicitats perquè a més a més, vos ho heu passat d'allò més bé, que és tant important com aprendre.

    ResponElimina