diumenge, 23 de juny del 2013

Ω! Ω! Acabem amb un somriure

El balanç dels cursos mitjançant el blog s'ha convertit ja en una tradició. Arribem a finals de juny i  toca de nou dir allò de ... ha passat volant, hem suat un poc, però hem aprés moltes coses, etc. 
Amb els de 2n hem anat a destall. La majoria ha treballat de valent i ha rebut una merescuda recompensa amb les PAU. Alguns fins i tot han obtingut la seua millor nota en les proves de grec i llatí. Enhorabona a tots, en especial a Javi i Iván, que han tret en grec la nota més alta de tot l'institut, encara que enguany no era gens fàcil la prova de Xenofont.
Esperem pugau cursar tots els estudis desitjats.
Als de primer m'agradaria dir-los un parell de coses. A diferència d'altres anys, aquest ha estat una mica peculiar. D'una banda per la progressiva baixa d'alumnes. Esther va desaparèixer ben pronte, encara que ha estat present a les nostres converses llarg temps. Dori va aguantar fins la segona avaluació, fins que els problemes personals sembla que la van superar. I a falta de dos setmanes, encara que tenien fins aleshores aprovat el grec i el llatí, Raül i Fernando es van adonar que allò que volien fer no era el batxillerat. Pareixia que l'abandonament estava contagiant-se, però finalment, malgrat el cansanci, Ana i Yaiza vàren continuar, encara que amb resultats millorables. Totes aquestes irregularitats en l'assistència a classe (i els despistes continuus de taquilles!!) han entorpit lleugerament el ritme de classe.

Per altra banda, però, ha estat un grup amb molta curiositat i dispost a aprendre amb noves estratègies i dinàmiques més comunes en l'aprenentatge de llengues extrangeres. Enguany hem vist unes quantes cançons gregues que fins i tot ens hem atrevit a ballar! Ésta ha estat l'altra particularitat, positiva, del curs, val a dir la creativitat, el bon ambient de classe i la complicitat entre alumnes. Per la seua natural simpatia els he agafat a tots molt carinyo. Prova de l'esperit col·laboratiu i les rialles de les que enguany hem disfrutat és el video que ací us deixe.
En breu reanudem la feina, carinyets.
Bon estiu.

3 comentaris: