dissabte, 16 d’octubre del 2010

Un colpo all'anima: enigmaComencem amb els enigmes d'enguany!
Què s'ha de fer ací?
 1. Averiguar l'escenari natural on está fet el videoclip  anterior, explicar on es troba i deixar als comentaris d'aquesta entrada un enllaç a alguna pàgina web que en parle d'aquest jaciment arqueològic.
 2. Editar des d'ací el mapa públic de l'illa que veieu abaix (i que anirem completant al llarg del curs amb altres teatres antics) i posar-hi un marcador que senyale el lloc que estem buscant.
 3. Buscar en les galeries de fotos de flickr alguna imatge d'aquest teatre amb llicència d'ús i enllaçar-la en la bombolla de informació que s'obrirá en punxar el marcador que haurem ficat abans. 
Per obtindre informació de l'indret vos recomane veure el video en You Tube. Aixó i emprar el traductor google!
Per als passos 2 i 3 veieu aquest videotutorial d'ajuda (els pasos inicials per crear un mapa ja no són necessaris!).
  Cada resposta correcta rebrà un positiu! Ànims!!


  Ver Teatres antics en un mapa más grande

  3 comentaris:

  1. El video esta gravado en la zona arqueológica de Nora, en Cerdeña.

   a unos 32 km de Cagliari,la capital de Cerdeña, se hallan los restos de una de las ciudades históricas más importantes de la isla, Nora. Del puerto que los fenicios construyeron en el siglo VIII a. C. nació esta villa cartaginesa que dos siglos después se convertiría en la población más grande de la isla, y los romanos no hicieron más que aumentar su relevancia. Nora llegó a ser la capital de la provincia romana de Sardinia. Hoy en día, gran parte de ella aparece sumergida bajo las aguas. Entre sus ruinas púnicas podemos encontrar el Templo de Tanit, diosa de la fertilidad. Loa vestigios romanos son mayoría: mosaicos, villas nobiliarias, las ruinas de las termas y los templos. El pequeño teatro que se conserva sirve aún para representaciones.

   ResponElimina
  2. Bene factum, Núria et Etnia!
   D'aixó se'n diu un treball col·laboratiu!

   Potser ens podries posar l'enllaç de la web on has trobat la informació, Núria?

   La bombolla no está ben situada del tot, Etnia.
   Proveu a ampliar amb el zoom el mapa i trobareu el teatre (que no anfiteatre) baix d'un poble que es diu Sant Efisio, en una xicoteta península!

   Ara falta qui pose una imatge per completar i obtindre un altre positiu!

   ResponElimina
  3. wikipedia ^^ http://es.wikipedia.org/wiki/Nora_(Cerde%C3%B1a)

   ResponElimina