divendres, 12 de desembre del 2008

Frases cèlebres: valoracions 1ª avaluació

Hem arribat a la fi de la primera avaluació, què ganes! Necessitem tots un descans.
Abans toca fer unes valoracions generals d'aquestos últims mesos.

"¿Podemos relajarnos?"
Aquesta és la frase més sentida en el grup de 1er de Batxillerat.
Com sempre, la gent nota el canvi d'ESO a Batxillerat i s'estresa amb tanta matèria i tant d'exàmen. Ara ja sabeu com funciona açò i quines són les assignatures "d'empollar", quines les de raonar i quines les que necessiten més pràctica. Coneixeu les aules on hi ha més tensió i d'altres on podeu relaxar-vos una miqueta.
Tot i tenir el mateix profe varies vegades al dia -si em veieu més a mi que als vostres pares, feu-vos'ho mirar, xiquets-, espere que l'experiència del grec i del llatí en aquest moment de la vostra "complicada" vida -ningú ho diria veient les vostres fotos al twenty!- no estiga sent massa traumàtica.
La qüestió és que el rendiment está sent regular. Començarem prou bé, però la cosa va desunflant-se. Els que suspenen ho fan en les dos matèries, dissortadament. Potser no se'ls donen bé els idiomes, potser en algún moment han perdut el fil i s'han desmoralitzat, o potser han entés tard que ací es tractava de demostrar que es sap i no que es recorda. A alguns les faltes injustificades o els negatius han estat decisius per a la baixa nota final. Pel contrari la participació en el blog μιρκός αιγιαλός o la resolució dels enigmes ha servit a alguns com a positiu per a pujar considerablement la nota. Em consta també que hi ha gent que pot treure excel·lent, si s'ho proposa.
Recomanacions per a tots: tornar a llegir els textos a casa, diàriament, fer els exercicis dels quaderns, així com els autocorregibles corresponents de grec i de llatí que no ens dona temps de fer a classe, visitar més freqüentment l'aula virtual per repassar els resums de gramàtica, i no l'últim dia, estar pendents de les traduccions de la wikipaideia, per ajudar entre tots a fer-les millors.

No funciona!
Esta és la frase més escoltada en la sala de recursos. Els pobres alumnes de Fonaments han patit, fins al dia de hui, els problemes de conexió a la ret, cosa que els ha impedit treballar còmodament amb el correu gmail i, per tant, al bloc. Hem trobat mitjans alternatius -gràcies als pendrive d'alguns companys solidaris!- i hem anat publicant coses interessants. des de casa D'aquest grup estic prou content, doncs, malgrat els resultats numèrics finals, derivats d'un test maliciòs i d'alguns negatius d'última hora per falta de memòria, són tots gent curiosa i amb ganes d'aprendre. Jo també estic aprenent amb vosaltres de la vida secreta de les paraules, i de com ficar-se una xulla de valen a la vora del pantaló.

Ya no somos importantes, snif, snif.
No és la més escoltada al seminari de grec, però sí la que més em va descol·locar. Teniu raò, tanta història amb Internet en 1er..... i en 2n què? Ja heu vist, Afrodita, Dafne i Selene, que he intentat posar remei en els últims dies, però resulta dificil estar en tots llocs sempre. A banda d'aixó, crec que vosaltres, filles de Diceòpoli, ja camineu soletes, no vos falta motivació, només necessiteu que jo seguisca animant-vos abans del terrible -ooooh, què por!- examen de selectiu. I per fer-ho he pensat que seria genial que ens presentarem al concurs internacional de grec. El brillant expedient n'és requisit, però també, crec, garantia d'èxit. I si no guanyem, aprendrem grec "per un tubo"!
Per lo demés estic satisfet dels resultats i content de que l'ambient ja no estiga tan enrarit. Todos para uno y uno para todos.


Fins ací els comentaris a les vostres frases cèlebres.
En els propers dies (potser aprofite el dia de vaga) penjaré:
-un nou enigma
-els desitjats deures nadalencs

Mentre tant que tingau un bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada