dimarts, 16 de febrer del 2010

El sueño de Hipatia

Fa uns mesos ningú no la coneixia. Ágora, que ha estat mereixedora a criteri de l'Acadèmia de Cinema espanyola de vuit Goya, la ha rescatat de l'oblit. Estem parlant d'Hipàtia d'Alexandria.
La pel·lícula d'Amenábar ha despertat un gran interés per aquesta dona i les ventes de novel·les històriques i monografies centrades en aquest singular personatge han augmentat considerablement. Les llibreries están ara plenes d'obres noves o antigues reeditades sobre la filòsofa i astrònoma grega. Aprofitant l'èxit del film s'ha publicat fins i tot una novel·la basada en la mateixa història narrada per Amenábar amb el mateix titol.
Una de les novel·les més recomanables, la composició de la qual va coincidir amb la direcció d'Àgora, és El sueño de Hipatia, del prolífic José Calvo Poyato.
Vos deixe ací un fragment, per animar-vos a que la llegiu. És, sens dubte, una forma entretinguda d'aprendre moltes coses sobre aquest poc conegut periode de la cultura grecoromana.
Agraïsc des d'ací a l'autor pel permis que m'ha concedit per a poder publicar al blog aquesta desastrosa lectura meua.

2 comentaris:

  1. És veritat, Santi! Iaenus té raó; el meu exemplar és més xicotet!!!

    Efectivament, la novel·la és molt recomanable. Tot i que, abans de llegir-la, em vaig trobar amb una o dues crítiques no massa favorables, la novel·la està molt ben escrita i et fa desitjar arribar a la fi des de que comences a llegir. He gaudit moltíssim de la seua lectura. I ara una petita confessió: No he vist (encara) la pel·lícula!!!

    I com estem ben a prop i em rebenta bona cosa que els problemes econòmics, de vegades, no ens permeten accedir a la cultura, pose el meu exemplar de la novel·la a disposició de tots aquells que tinguen interès en llegir-la.

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ResponElimina