divendres, 22 de juny del 2007

Balanç final

El final de curs és com l’últim acte de les festes de Sant Jordi. Al temps que sentim l’himne i enmig de la foscor, tothom es llença feroçment a la vora del castell per tal d’obtindre una fletxa del xiquet que encarna el patró de la nostra ciutat, tot i sabent que s'arrisca a que li xafen la mà, li estiren del monyo o li claven un dit a l'ull. En eixe moment sentim una mena de tristor, perquè no hem aconseguit arreplegar cap fletxa i perquè la festa s’acaba, i al mateix temps alivi, perquè ja teniem ganes de que tot tornara a la normalitat i perquè estavem una mica farts de tant fester borratxo.
El balanç d’aquest curs ha estat positiu. Hem fet una mica de tot: hem vist que per a algunes persones val la pena viure amb l'estudi dels clàssics, hem tractat de resoldre enigmes, hem tingut depresions que hem superat actuant o eixint del centre. Se'n recordeu dels començaments? Podriem haver fet més, però no sóm màquines, una mica lloros, aixó sí. Malgrat tot, estic content de poder -per primera vegada- repetir centre, i tenir-vos així el pròxim curs, que ja vos anuncie será dur. Aixina que aprofiteu l’estiu per seguir repassant.
A banda dels nostres exercicis i altres recursos que ja vos vaig recomanar fa temps per anar fent el teatret llatí, ací teniu un recull interessant amb activitats i textos de Grec i Llatí recopilats per l'amic Lluís.
Aprofite per felicitar els alumnes de 2n pels satisfactoris resultats del selectiu. En especial estic content de les meues xiques de Grec que han vist recompensats els esforços i el patiment que els ha provocat Xenofont. Per sort l’any que ve en Grec veurem una obra més senzilla.
El blog no tanca per vacances. Si teniu alguna consulta existencial, empreu el xat o el correu.
Ah, se m'olvidava ací teniu les

Curate ut valeatis!
Καλό καλοκαίρι !

4 comentaris:

  1. Jejeje, la veritat és que el Xenofont ens ha fet patir a tots bastant. Però ara ja ha passat tot.
    Χαῖρε!

    ResponElimina
  2. Entenc que al alguns se'ls haja pogut atragantar el grec amb aquest text. No és precisament el teu cas, veritat?

    ResponElimina
  3. Jejeje, no, del tot no. Però sí que m'ha fet bastant la punyeta.

    ResponElimina
  4. Un bon resum del curs, Santi!
    Enhorabona per la feina feta (la teva, i també la dels teus alumnes). Us heu guanyat un bon descans.
    Ah! I gràcies per la referència.
    Salutacions ben cordials.
    Lluís.

    ResponElimina