dimecres, 20 de juny del 2007

Meme

L’amic Sergi m’ha deixat un regalet al seu blog. M’envia un meme llençat en la ret per a que conteste sobre cóm aconsellar un company a l’hora de començar a usar les noves tecnologies en l’aula. La pregunta que va rebotant per ahí és la següent:
“Imagina que tens un col·lega que imparteix la teua mateixa assignatura i vol incorporar les TIC a la seua matèria per al curs vinent. Ve a tu a cercar un consell, perquè li sona que tens un blog i estàs embolicat amb aquesta mena de coses. Què li diries? Quines serien les claus perquè el teu company tingués èxit en aquesta empresa?”
Altres companys amb moltes més hores que jo davant d'un ordinador han fet ja les seues interessants aportacions, donant indicacions práctiques amb fonts d’informació força sugerents. Jo sóc el menys indicat per ficar-me en aquesta qüestió, doncs, per no saber, no sabia tan sols fins a aquest moment qué era aixó d’un meme (que algú aclarisca la definició de la wikipedia!).
Des de la meua petita i modesta experiència puc dir:
1. Saber des del principi el que es vol fer amb les TIC és interessant, estalvía temps, però potser siga difícil quan no coneixes totes les possibilitats que hi ha, que són moltes i ens poden marejar al començament.
2. Incorporar les TIC significa entrar en un procés d’aprenentatge lent, però adictiu, de constant experimentació. Sobre la marxa, amb paciència i aprenent del que fan els altres, cadascú va emprant les TIC segons les seues necessitats i estil.
3. De vegades funciona, d’altres no, però cal intentar-ho. La llibertat que ací tenim els docents per motivar els alumnes amb el llenguatge de les noves tecnologíes és una oportunitat que s’ha d’aprofitar. És molt més cómode seguir sempre un manual, però és més avorrit i menys creatiu.
4. Si el company en qüestió fora de la meua assignatura o afí, sería estupendo, doncs podriem anar compartint esforços. De moment estic content d'haver ajudat a obrir-se un correu a una companya de castellà avuí mateix.
I per a que la cosa no es pare, m’agradaría també escoltar l’opinió de Ángel, Fernando, Nausika i Manolo. Si els opositors Iaenus, Isra o Susana tenen temps...

3 comentaris:

  1. Gracietes per la ràpida contestació.
    No cal ser un expert per seguir aquestes cadenes (la prova està en mi mateixa), sinó una mica de sentit comú i ganes de passar-s'ho bé, tot ajudant als companys.
    Salutem

    ResponElimina
  2. Me sumo a lo que señalas en el punto 2: adictivo y de constante experimentación. Los instrumentos TIC que utilizamos cada vez son más sencillos e intuitivos...¿nos estamos virtualizando?
    Ángel (para los amigos jerry)

    ResponElimina
  3. Gratias vobis ago. Ja faig immediatament la matrícula, Sergi.
    Jerry, he aportado mi granito de arena a tu wiki de recursos.

    ResponElimina