dimecres, 19 de març del 2014

Taller d'epigrafia grega

Vos deixe ací, xiquets, per a que comenceu a xafardejar, la presentació que emprarem divendres a mode d'introducció teòrica del taller d'epigrafia grega. D'algunes coses ja hem parlat quan vam fer aquell breu recorregut per la història de la llengua grega.
Es tracta de que a continuació vosaltres ho expliqueu als xicons del Club de lectura de 1er ESO que s'han llegit una adaptació de l'Odissea. A tercera hora doncs us deixaré soletes per a que els resumiu les qüestions bàsiques abans de posar-vos amb ells a escriure i practicar l'alfabet grec.
Concretament imitareu un tipus de lletra majúscula de tipus "romana" del s. I d.C. a partir d'una plantilla del company, especialista en epigrafia, Salva Muñoz; Li agraisc des d'ací tota la informació sobre materials que m'ha facilitat per poder dur a terme aquest taller. La idea original d'aquest taller és de l'amic gallec, l'incombustible Fernando Lillo.


1 comentari:

  1. Hola Santi, qué bien que te animes a probar la escritura griega en papiro gracias a nuestro gran Salva. Ten en cuenta que en la plantilla no aparece la epsilón. Si te fijas en el papiro original de Homero encontrarás ejemplos. Nosotros no nos dimos cuenta a tiempo. Cosas de la primera vez que se hace algo.
    Un abrazo,
    Fernando

    ResponElimina