dimecres, 13 de juny del 2018

Valoracions agredolces

Dues paraules per valorar el que ha estat aquest curs i deixar constància d'allò que em dut a terme en les classes 4rt ESO i 1r de Batxillerat.


Amb els primers hem tingut ocasió de realitzar diversos tallers de cal·ligrafia. Alguns m'han sorprès enormement per la destresa demostrada, mostrant molt interés per allò que feiem en tot moment. A altres, però, els ha costat prou escriure amb els instruments antics i la tinta, potser perquè eren impacients o no es concentraven prou. De fet allò que no he aconseguit molt enguany és convèncer els xicons de la necessitat de mantindre un ambient de silenci a classe, esencial per a qualsevol tasca manual. 
S'han fet també alguns treballs molt interessants sobre qüestions culturals i s'han presentat amb molta cura. Però no tots s'han lluït tant. Alguns han fet poc per surtir del pas, i uns pocs, a més a més, han trigat fins l'últim moment, in extremis, en pujar alguna cosa al blog La Ploma de Safo, jugant-se l'aprovat. Aquestos xavals, si no s'espavilen rebran més d'un disgust.

Us desitje sort a tots en allò que feu a partir d'ara.
Espere veure el proper curs aquells que s'interessen per les lletres i les humanitats. I parlant d'humanitats, espere que a tots, feu el que feu,  no us falte el sentit humanitari. De fet, m'haguera agradat que alguns  mostrareu més empatia vers aquells que tenen necessitats especials. A bon entenedor poques paraules.

SALVETE!



Un sentiment agredolç tinc també en finalitzar el curs amb els alumnes de grec i llatí en 1er de Batxillerat. Parlaré no dels continguts teòrics, que al final han segut més dels que pensava que podriem assolir quan vaig tornar al centre durant la segona avaluació (també s'han fet alguns treballs molt bons, com ara la web d'actualització bibliogràfica sobre Dafnis i Chloe o les resenyes de certs llibres al blog ΜΙΚΡΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ). Ara m'interessa més comentar la part emocional.


M'he sentit un poc incòmode quan havia d'interrompre el ritme normal de classe i fer més d'un excursus sobre comportaments "inadequats",  havent d'explicar coses obvies en les que fa anys no calia insistir. Potser estiga fent-me vell, però abans era tot més fàcil, perquè els alumnes es disculpaven sempre quan arribaven tard a classe, demanaven permís per obrir finestres, no dissimulaven si no havien fet els deures per tal de no rebre negatius o no es posaven els auriculars quan el professor comentava precisament aquest tipus de qüestions.

Afortunadament, sempre hi ha alumnes molt educats, que presten atenció constantment, són discrets i no xarren a classe de les seues coses ni xafardegen de res, i que amb el seu comportament correcte demostren tàcitament que valoren l'esforç del professor. Aquesta complicitat s'agraeix.

ΧΑΙΡΕΤΕ!

15 comentaris:

  1. Este curs ha estat ple tant d'alegries com de penes. Pero hem aprés molt sobre com escrivien en l'antiga Grécia i lo complicat que era.
    Grácies per aver-nos enseñat aquestes escriptures.

    ResponElimina
  2. Este año a sido divertido ya que he aprendido cosas nuevas en esta asignatura sobre la escritura y los distintos tipos de letras.

    ResponElimina
  3. La veritat es que aquest any, també a segut agredolç per a mi, ja que vaig començar prou mal i sense ninguna gana, però al final m´he esforçat i he apreç coses que no sabia i hem pareixen interesants. Epere que els prpoers alumnes que cursen asigantura aprengen el mateix o més que nosaltres.
    GÀCIES!

    ResponElimina
  4. Jorge Samper González

    el curso en si no ha estado mal, sin embargo en mi opinión algunos comentarios hechos durante el curso sobraban al igual que ha faltado mas libertad para hablar mientras trabajábamos y música mas actual, a mi realmente no me ha gustado tanto como esperaba en gran parte por el tipo de trabajos y las cosas dichas anteriormente pero bueno podría haber estado peor

    ResponElimina
  5. Me ha costado bastante escribir en pluma y en diversos materiales, aunque me he divertido.He conseguido tener más paciencia de la que tenia.Lo que menos me a gustado ha sido mancharme con la tinta.
    El último tipo de escritura (gótica) en mi opinión a sido el más costoso.

    NOELIA CASALILLA MOLLÁ

    ResponElimina
  6. Yo pienso que este año ha tenido sus pros y sus contras, pero por ello yo no diría que ha sido un mal año, al revés yo pienso que hemos conseguido tener un ambiente muy bueno en clase, y que hemos podido trabajar bien. En especial me han gustado las clases practicas de escribir (algunas más complicadas que otras, pero al fin y al cabo divertidas)

    ResponElimina
  7. Aquesta asignatura m'ha paregut interesant perque jo personalment pensaba que sols aprendriem coses de l'antiga Grecia i estes coses, pero em va sorprendre que aprenguerem a escriure com escribien antes.

    ResponElimina
  8. Al empezar el curso pensaba que iba a ser aburrido, o más bien no era lo que esperaba, ya que el año pasado había sido diferente. Pero me lo he pasado muy bien, y creo que he mejorado en caligrafía al largo del curso, no solo el tipo de letra que hacemos en cultura clásica, más bien he mejorado la caligrafía de mi vida diaria. Y ahora voy por la calle andando y fijándome en los carteles de las tiendas y bares e intentando reconocer el tipo de letra. Ya para terminar, decir que me ha gustado mucho el curso y que os echaré de menos.

    ResponElimina
  9. Si debo describir el curso en dos palabras diría que ha sido interesante y entretenido.
    Me apunté a esta asignatura porque el mundo de las letras y su historia me fascina y saber cómo empezó lo que hoy en día hacemos con tanta naturalidad me encanta.Hemos repasado poco a poco lo que serían los antepasados de las letras y la escritura, además de hacer prácticas la mar de divertidas e interesantes. Hemos aprendido a utilizar materiales como la caña o la plumilla, cosa que siempre me ha interesado.
    El ambiente en clase, a pesar de que a veces es molesto, ha sido ameno.














    ResponElimina
  10. Aquest curs ha sigut molt bó però també molt complicat i dur. Complicat seràn tots els anys, suposse. En quant a dur, vuic dir que la veritat es que ens hem apretat molt. Hem donat molt de nosaltres ja que hem anat molt ràpid, i de alguna manera també ha sigut estressant. El fet de anar casi a un exàmen per setmana ha fet que el estudi i la comprensió requeriren menys temps i no facilitava les coses.
    Però, apart de tot, ha sigut un molt bon any d'aprenentatge. Gràcies!

    ResponElimina
  11. La verdad es que cuando empecé pensaba que me gustaría más y que lo cogería con más ganas pero no ha sido así. Ahora siento que estoy en este bachiller porque es lo que necesito para la carrera, pero sin ganas. No se si es por las asignaturas, el profesor o ambas cosas pero no estoy satisfecha con el trabajo que he hecho a lo largo de los dos últimos trimestres ya que creo que pude haber dado más de mi, pero dadas las condiciones no ha podido ser, y es una lástima porque las ganas de aprender siempre las he tenido hasta ahora. Supongo (y espero) que el año que viene sea mejor.

    ResponElimina
  12. Maria Las Heras Egea: Este curso, ha sido interesante aunque agotador debido a las dificultades a la hora de comprender el contenido de este año a pesar de eso la relación con los compañeros y el ambiente de la clase ha sido muy bueno.

    ResponElimina
  13. Es deveres que aquest curs ha tingut moments tensos, que crec que s'han degut a distintes raons:
    Primerament, ha sigut un curs on han topat algunes idees fortes que han ocasionat conflictes dis de l'alumnat.
    També, el bot que ha succeït amb alguns de nosaltres en l'aspecte del "modus operadi" i la modificació d'aquest a mitad del curs ha creat, baix el meu punt de vista diferències amb el professorat.
    Personalment jo he estat bé, pero trobe que a l'assignatura de grec hem vist molt de vocabulari (els animals) que després no hem emprat, element contradictori amb el plantejament de l'assignatura.

    ResponElimina
  14. Este curso ha resultado complicado por el parón que tuvimos durante el primer trimestre . Pero al final, estoy satisfecha con el resultado de este año . He estado a gusto con el profesor y con mis compañeros. Aunque por la falta de tiempo los contenidos se explicaron demasiado rápido y eso dificultó la comprensión.

    ResponElimina