diumenge, 17 de juny del 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΙ ΚΡΗΝΗΙ Α: recitació hispanoitaliana


En temps antics l’exercici mnemotècnic ocupava un lloc important en l’aprenentatge de les llengües clàssiques. Els estudiants de les universitats europees del Reneixement repetien a cor la gramàtica i estaven obligats a aprendre de memòria els exemples dels manuals o els textos originals, normalment en poesia, seguint així amb la creença pedagògica de que es reten millor allò que està compost en metre o en rima. 
Recordant aquesta tècnica, nosaltres hem volgut fer una recitació de memòria del capitol IV del nostre llibre de text, l'Athenaze en la que cada alumne assumia un fragment. Aprofitant les noves tecnologies, hem fet aquesta pràctica oral en companyia d'altres centres i hem muntat un parell de videos col·lectius en els que han participat, a banda dels meus alumnes, xicons i xicones de 1er de Batxillerat de l'IES nº 5 de Torrevella, de l'IES Las Dunas de Guardamar de Segura i del Liceo Marco Foscarini de Venezia. 

El temps se'ns ha tirat al damunt i encara no hem pogut acabar el video corresponent al text B. Deixe aci la primera part, per a què el pugueu veure l'últim dia de classe.

Moltes gràcies a tots i totes per participar. Crec que ha quedat una cosa simpàtica, que ajudará a altres, futurs alumnes. A més a més segur que mai no oblidareu ja el troç que us va tocar declamar davant la càmera!
Els meus agraïments també als companys Fernando Blaya i Alberto Furlanetto per embolicar-se en aquesta experiència, per a mi tant maca.

7 comentaris:

 1. Ha quedat molt divertida la colaboració. Tots units per Diceopoli! :)
  A pesar de tots els problemes que ha agut en el curs he aprés moltes coses i m'emporte una valoració possitiva !
  BON ESTIU :)

  ResponElimina
 2. En este curso hemos aprendido un poco de todo ha sido una experiencia muy positiva ya que he aprendido muchos conceptos nuevos que no conocía, pese que me ha costado mucho al final con esfuerzo lo he conseguido:)
  Gracias:)

  ResponElimina
 3. Gracias por un gran curso, esperando con ganas el final de la historia de Diceópolis ;) Gracias por todo y buen verano :)

  ResponElimina
 4. Ha sido un año diferente, al principio todo bien, luego hubieron problemas, y poco a poco se han ido calmando. Pero lo importante es que hemos aprendido griego y hemos aprobado la asignatura.
  Hasta el año que viene ;)

  ResponElimina
 5. Πολύ καλά, παιδιά! pareceis auténticos griegos!

  ResponElimina
 6. Muchas gracias a ti, Santi¡ Estas cosas te hacen sentir que el griego sigue vivo... Nos ha hecho pasar muy buenos ratos este recitado... Cada vez que te embarques en algo, sabes que puedes contar conmigo... Un abrazo grande¡

  ResponElimina