Vos deixe ací un parell de videos relacionats amb el tema de la bellesa que estem veient a classe de Referents clàssics per comentar-los abans d'acabar l'avaluació.
- El primer tret de l'Informe Semanal de fa unes setmanes
Informe Semanal: El Thyssen al desnudo
- El segon, un documental de la BBC que van passar ahir en TVE2 sobre la vida i obra de Michelangelo (no l'he trobat en español, sinò la versió original amb subtitols en grec, així que practicarem una mica idiomes!)
Comento sobre el primer video, ya que el segundo no lo he podido ver.
ResponEliminaEl video ha sido en cierto modo un refuerzo,ante nuestro pensamiento de que la belleza y en si el desnudo es importante tanto ahora como en la antiguedad.
Poniendo como ejemplo una sala de pinturas de un museo, donde nos muestran muchos cuadros( sobretodo de mujeres)al desnudo como represntacion del amor, la pasión la tentación.
y nos hablas sobretodo de un tema que no habiamos visto aun , la homosexualidad.
ya seguire con el comentario, vale Santi ?
VIDEO 1:
ResponEliminaEl vídeo ens presenta una exposició d'obres d'art, en les que predomina la nudesa i l'exaltació dels desitjos. Aquestes, representades amb una gran expressió i sensualitat, permeten una gran alliberament dels sentits que unida amb la imaginació ens porten als èxtasis.
En general, les obres mitjançant mites antics, mostren un clar erotisme. Unes pretenen causar una gran temptació, mostrant-nos "allò prohibit". D'altres, tenen un interés més passional i enamoradís que no pas sexual.
Hi trobem escenes homosexuals, que abans no havien sigut acceptades o no tant ben vistes i admirades com ara.
Pel que fa els éssers mitològics, aquestos servint-se d'aigua o dels seus cabells, simbolitzen la fecunditat, salut, sexualitat...
D'aquest vídeo m'ha impressionat la fidelitat amb la que algunes obres actuals, i sobretot aquelles en les que apareixen famosos, poden imitar tant correctament a les antigues.
Amb açò, podem treure l'evident conclusió, de què sempre a l'ésser humà li ha atret allò prohibit, allò que de vegades ens causa "pudor", però que en realitat és molt humà i no deu ser censurat o mal vist.