dimarts, 5 de maig del 2009

La bellesa del cos ( i de l'ànima)

Malgrat els examens i treballs finals de curs, nosaltres hui ens hem atrevit a fer una eixida extraescolar al MARQ i les restes arqueològiques de LVCENTVM. Perquè les coses que hem vist i après en aquests indrets no les podiem aprendre dintre de quatre parets i, a més a més, era una oportunitat irrepetible. Mai tornarem a contemplar junts tantes peces i tan boniques de la Grècia antiga a Alacant.Hui sabem tots una mica més d'anatomia, com ara què són les sutures craneals o el fet que homes i dones tenim el mateix nombre de costelles; de física i que la fusta només no es desintegra amb l'aigua i el foc; de ciències naturals i la triada mediterrània d'oli, vi i blat; de prehistòria i el descobriment del foc i l'ús dels metalls; de filosofia, per allò de "només sé que no sé res", que deia el lleig de Sòcrates; o d'història antiga i les lluites entre romans i cartaginesos.
Hem recordat també el significat i etimologia de paraules com diàfan, empatia o tossal. Hem resolt els enigmes de l'esfinx, hem incorporat al nostre disc dur de llengües clàssiques mots com frigidarium, opus sigillatum, opus signinum, νεκρόπολις, συμπόσιον, sabem com enterraven els romans els seus morts, quin era l'ideal de bellesa dels grecs, la importància de la fertilitat en el món antic, la presència de l'erotisme en la seua cultura o les pràctiques sexuals més habituals d'aleshores. I al final hem conegut la història secreta de Jacint.
Però sobre tot ens hem divertit una mica enbrutant-nos amb fang o escoltant un pareill de xistes roïns a l'autobús, hem disfrutat del sol i la brisa marina en un entorn privilegiat, hem sentit la necesitat de valorar el nostre patrimoni i respectar el medi ambient -gràcies per no fumar!-, i hem comprovat a més a més com la gent s'esforça per parlar en valencià o com hi ha gent que tracta de fer la seua feina el millor possible, amb entusiasme, el mateix que haveu demostrat vosaltres seguint totes les explicacions, malgrat la calor i la caminata.

Gràcies a tots pel vostre interés.

Espere amb curiositat els vostres comentaris, cròniques i treballets.
Si voleu més informació o fotos sobre Lucentum punxeu sobre la senyalització qui hi trobareu en aquest mapa, fet per un altre col·lectiu amb entusiasme, els professors de Chiron.


Ver Hispania Romana en un mapa más grande

Per a l'exposició del MARQ i el discòbol visiteu aquesta pàgina oficial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada