dilluns, 24 de març del 2008

La flama sagrada

La flama sagrada ha començat el seu camí vers els cinc continents.

Després del ritual d’encesa que te lloc cada quatre anys al recinte sagrat de l’antiga Olimpia als peus del cim de Cronos, en presència de les autoritats gregues i d’altres personalitats extranjeres, la primera sacerdotisa, Maria Nafpliotu, ha entregat la llum sagrada al primer portador de la torxa, el medallista olímpic Alexandros Nikolaidis. Después de dur la torxa durant set dies per terres gregues, la llum sagrada s’entregarà als organitzadors dels jocs Olímpics de la Xina.


Tres membres de l’organització “periodistes sense fronteres” han interromput la cerimònia durant el discurs del representant de la comisiò de Pekín, manifestant-se a favor del Tibet lliure i en contra de la injusta represió que patixen els tibetans a mans del govern xinès.

Tot desitgem que la llum grega viatge amb l’esperit dels jocs, que no és altre sinò el d'una pacífica coexistència.

1 comentari:

  1. Χαῖρε Santi!
    He vist per la televisió l'encesa de la torxa i els posteriors esdeveniments reivindicatius. Com a periodistes que hi son, coneixen sobradament la repercussió que el seu acte tindrà. I n'està molt bé. Una pena que haja difuminat l'acte de la nostra Olympia.
    Seguim per l'aula virtual.
    Salutem

    ResponElimina