dissabte, 2 de febrer del 2008

Odissea 2008: reflexions

Per a molts ja ha finalitzat la primera experiència de competició on-line sobre cultura clàssica organitzada en terres valencianes.
El nivell dels participants ha segut molt elevat. Tots els grups ho han fet genial; jo no esperava menys dels meus alumnes.
Els despistes i els nervis -els ordinadors van més lentos del que voldríem- ens han fet cometre alguns errors, però aixó está dins del "programa", xiquets.

Molts han tengut que deixar passar el veloç vaillex d'Ulises, però la travesía ha estat força enriquidora per a tots. Hem apres alguna cosa més que no sabíem de Roma i Grècia -sense fer classe!!- al temps que ens hem familiaritzat amb la ret i els "buscadors".
Ja mai oblidareu qué era la lustratio, per a qué servia l' opistodomos, perquè es feren famosos Dafnis i Cloe, qué va fer Ovidi per a que l'exiliaren o en qué consistix un epigrama. Totes aquestes coses mai no vos aportaran massa diners -a no ser en un concurs televisiu tipus Saber y ganar de la 2-, però formaran part del vostre bagatge cultural que anirá definint la vostra personalitat.

Desitjant que las diosas del olimpo Afrodita i Lucynthia arriben lo més llunt possible el pròxim dijous i deixen el pavelló alcoià ben alt, ací vos deixe mentres unes reflexions generals sobre l'ús de les noves tecnologíes.

Salvete omnes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada