diumenge, 10 de febrer del 2008

Odissea 2008: felicitacions

Nou del matí en punt. La sala de recursos ja estava oberta, però amb les persianes encara baixades. Quatre ordinadors funcionant i dos xiquetes encarades a les pantalles, mossegant-se les ungles. Així em vaig trobar el passat dijous Afrodita i Lucynthia, preparades per a la seua gran final.
La tenacitat i fermesa amb que les "deeses del Olimp" han seguit el concurs Odisea 2008 les ha portat a un merescut tercer lloc en la classificació general. Enhorabona a les dos. Ja ens convidareu a una "merendola".

Estic molt content per elles, com també, en general, de veure l'interés amb el que han seguit el procés tots els meus grups. Penseu que l'esforç té una recompensa, però aquesta no té que veure sempre, o no necessàriament, amb l´èxit o el reconeixement social, sinó també amb l'enriquiment a nivell humà i intel.lectual, més difícils de mesurar, però que de vegades porta més satisfaccions personals. Al surtir d'Itaca, com Odisseu, ens ficarem en una aventura desconeguda i al llarg del camí hem anat aprenent coses. Entre altres que el camí és llarg i plé d'obstacles, que s'apren dels errors, que tot és més fácil si anem fent amics per navegar amb companyía i, sobre tot, que lo verdaderament important no és tant arribar a casa prompte, sinó intentar disfrutar del viatje.
Ara ja teniu una cosa més que contar als vostres nets: jo vaig participar en el primer consurs on-line de cultura clàssica de la història internauta!

La meua enhorabona als altres equips guanyadors d'Altea.
Vull felicitar també a tots els alumnes dels instituts valencians que han participat i que han demostrat un afany excepcional pel món clàssic, als companys que els han animat, i també als organitzadors que han posat els mitjos i han dedicat no pocs esforços per poder dur-lo a terme amb tanta acceptació i bons resultats.

7 comentaris:

  1. Enhorabuena por ese premio, aunque como dices, la enhorabuena es extensiva a todos los participantes, que han sabido contagiarnos su entusiasmo.

    ResponElimina
  2. Enhorabona, Santi, molt bé. La veritat , a què tu t'ho has passat molt bé? Tots hem disfrutat moltíssim. Mira que haurem buscat coses i coses, quan algú es despenjava, sempre hi havia al costat algun altre que l'animava. Ha estat: PERFECTE.
    Naturalment que s'han de coneixer. I, com tu has dit, eixe blog és l'eina per a fer-ho.
    ( ah: els meus xics m'han dit que este any era de prova...ja estan esperant el del curs que bé :D)

    ResponElimina
  3. avui és dilluns: el curs que ha de vindre és el curs que ve

    ResponElimina
  4. Gràcies pels simpàtics comentaris, Ana i Mertxu. Esperem que l'any pròxim surta un nou vaixell d'Ítaca per emprendre una nova travesia junts.

    ResponElimina
  5. Perdonad que escriba aquí, que quizás no sea el sitio adecuado, pero es la única manera de contactar con vosotros.
    Soy un profesor de Magisterio de la Universidad de Castilla La Mancha, en Toledo. Estoy realizando actualmente una investigación para poder completar mi tesis. Trata sobre la utilización de los Blogs en Educación, o como prefiero llamarlo, sobre los Edublogs.
    Para poder llegar a algunas conclusiones generalizables necesitaría que colaborarais conmigo. Y es para esto para lo que solicito vuestra ayuda. En principio simplemente se trataría de rellenar un brevísimo cuestionario por parte del profesor creador del Blog y de sus alumnos/as valorando la influencia de su edublog en algunos aspectos educativamente importantes.
    Por favor, si están dispuestos a colaborar, les ruego me escriban un email a JoseFrancisco.Duran@uclm.es para que les pueda enviar en un archivo adjunto el cuestionario y luego me lo devuelvan relleno.
    Muchísimas gracias.
    En Toledo tenéis un amigo (y aprovecho para invitaros a visitar esta preciosa ciudad).
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Felicidades por el premio.
    Lo hemos pasado todos fenomenal, ha sido un buena experiencia.
    Enhorabuena y saludos

    ResponElimina
  7. Gratias tibi ago, Charo. La participación de todos ha sido brillante y enriquecedora.
    Oscula

    ResponElimina