dimecres, 22 d’abril del 2015

Jornada romana als Ludi Saguntini

Des de Desembre que estàvem preparant-nos.
I ahir fou el dia en que finalment vam anar a Sagunt. Ja teniem ganes. L'última vegada que vam anar fa ara vora cinc anys.
Com en èpoques anteriors, vam combinar un taller pel matí amb una obra per la vesprada. Abans de res vam visitar el Museu Arqueològic. La majoria va fer la visita rapideta. Uns quants, però, van mostrar una sana curiositat per veure i assabentar-se d'allò que estava expost al recinte.

A continuació ens vam dividir. Mentre els xicons de 1r de Batxillerat aprenien com vestien els antics romans ficant-se en la pell de senadors, matrones i d'altres classes socials a Roma, els de 4r i 2n de Batxillerant es posaren al lloc dels antics escribes i practicàren, alguns amb molt bona traça, la rústica romana a la Domus Baebia.


A migdia temps d'esplai lliure. La majoria va seguir les recomanacions del profe i o bé van optar per muntar al castell o bé van fer un tomb per la part vella de la ciutat; D'altres, però, preferiren dinar una hamburguesa de plàstic al centre comercial i fer la digestió al camí de tornada.

Per la vesprada vam passar una estona d'allò més agradable al teatre baix un solet que calmava la suau i fresqueta brisa. Com s'esperava, els xavals del grup sevillà In Albis teatro no ens van defraudar en absolut. Encara estic rient-me recordant algunes de les disparatades escenes de la seua adaptació de l'Aulularia de Plaute.
 


Gràcies a l'equip directiu del centre per incloure aquesta extraescolar dins de les I Jornades Literàries i facilitar-nos l'organització. Gràcies a Miquel per la gestió econòmica. A Paco Cuenca per la disponibilitat i companyia en el viatge.
Als amics de la Domus Baebia per la seua dedicació. En particular al nostre escriba particular, Salva, per la paciència i per allò que ell sap.
A tots els alumnes per la resposta. Encara que algú no va ser massa comprensiu amb la resta i no va deixar ni dormir ni estudiar al bus en el cami de tornar, la resta vau ser molt correctes en tot moment. Aixó sí, lo del burguer jo m'ho faria mirar ...

En definitiva, risotades al sol, aprenentatge pràctic en un entorn didàctic increïble com és la Domus Baebia, bon ambient i algún gracioset que no falta. Tot com sempre. O quasi. Esperem poder repetir aviat.

A l'espera de que em passen més fotos, ací teniu algunes imatges meues.

1 comentari:

  1. El teatro estuvo genial y nos reímos muchísimo , cosa que nos vino muy bien para desconectar de tantos exámenes .Fue un día muy completo y con una temperatura ideal .Nos lo pasamos genial , a ver si repetimos¡Gema

    ResponElimina