divendres, 23 de maig del 2014

Alcúdia


La setmana passada vam fer una eixida extraescolar a Elx. Vam assistir a la representació d'Agamenó l'obra de Séneca inspirada en el cicle mític troià, obra que formava part del Ir Certamen de Teatre Clàssic de l'Alcúdia. 

La companyia ho va fer prou bé, sobre tot la seua directora, que encarnava el paper de l'heroïna Clitemnestra. Alguns personatges, com ara Agamenó, semblava no estaven concentrats o no es sabien bé el paper, i a mí personalment el cor de dones micèniques em recordava més a una comèdia que no pas a una tragèdia. A més a més les condicions tant atmosfèriques com d'infraestructura no foren les millors per poder gaudir d'una peça d'aquestes característiques. El fred feia que estiguerem tots més pendents dels núvols i d'anar prestant-se les sudaderes que no pas de les reflexions i del drama que es presentava a l'escenari. D'altra banda les grades tipus plaça de bous desmontable per al públic tenien poc a veure amb l'estil sublim i trascendental del pensament de Séneca. Potser els de 4rt en tragueren més partit, que s'havien llegit el text dies abans. Però a veure qui era el xulo que després de la representació volia quedar-se més estona allà, tremolant, per resoldre dubtes.

Els xicons de Pachamama que ens van fer els tallers li van posar ganes. Eren molt simpàtics i ens van facilitar tota la informació que els demanàrem. El de mosaïc romà va agradar prou als xicons de 1er de l'ESO. El d'epigrafia llatina, però, fou una mica simple per als xicons de batxillerat pel que fa a la manualitat en sí, i potser quelcom precipitat a nivell teòric. Tots dos, però, massa cars. Gràcies que ens van regalar les entrades per al teatre. Des d'ací els agraïments a l'organització del Certamen.

Pel que fa al lloc en sí mateix, veig que encara falta molt per fer. Jo feia anys que no hi anava, però està més o menys com ho recordava. Les condicions del jaciment no han canviat gaire, llevat d'alguna dama d'Elx gegant que han ficat per fer-se la foto i la carpa de bocadillos a la catalana per 5 euros. El que sí ha canviat és el Museu. Encara que no está inaugurat oficialment i falten cartellets amb informació de les peces exposades, es xicotet però curiós i s'ha muntat amb gust. Ens haguera agradat fer la visita guiada, però els preus ens van semblar massa cars. Aixina que vam improvisar nosaltres alguna breu explicació.

Llàstima que no tinguerem massa temps per recrear-nos una mica més al centre comercial l'Aljub!
En fi, que potser l'any proper tornem a Lucentum again

Ací us deixe les fotos del reportatge de rigor!

Agraïr finalment als companys Montse, Paco i Víctor la seua col·laboració.

12 comentaris:

  1. Ariadna Ponsoda Torró29 de maig del 2014, a les 13:38

    Va ser molt interessant,menys el teatre que no va estar molt allà....però va ser prou entretingut,però l`oratge no va acompanyar
    Ariadna Ponsoda Torró

    ResponElimina
  2. El teatre hem va agradar un munt tot i que algun que altre actor no es sabia be el seu paper, llevat que quasi moro d'una hipotermia.

    ResponElimina
  3. Nuria Reolid Calatayud29 de maig del 2014, a les 13:47

    La excursió va estar molt bé. Les activitats podien haver sigut més divertides.

    ResponElimina
  4. A mi la excursión a Alcudia me pareció interesante y divertida pero hacía mucho frio, escojimos un temporal malo pero el teartro se ambiento de buena manera, a pesar del mal temporal, el teatro fue lo que mas me gustó. Respecto a la actividad que hicimos no me pareció adecuada para gente de nuestra edad, pero estuvo bastante entretenida.

    ResponElimina
  5. Hem va agradar molt la excursió, va ser molt divertida! Hi haurà que tornar-la a repetir :)

    ResponElimina
  6. La excursión a la alcudia estuvo bastante bien,fue interesante,pero el tiempo no acompaño,hacía algo de frio,pero el viaje en si fue bastante bueno,el museo y el taller no estuvieron mal,pero lo mejor fue el teatro,aprendimos algo mas sobre la obra de séneca:AGAMENON

    ResponElimina
  7. Holi guapos, la excursió va estar prou be, divertida i interessant. Ens haguera agradat quedar-nos una estoneta més pero així i tot no va estar gens malament :p jeje gràcies per tot

    ResponElimina
  8. Una excusa perfecta per a eixir de l'institut, el teatre prou bé, la companyia millor. ;)

    ResponElimina
  9. Nos ha parecido una salida muy interesante , pero el tiempo no nos acompañó.Santi gracias por sacarnos del instituto.By Gemiloki y Angeloki.

    ResponElimina
  10. Ens ho vam passar bé amb aquesta eixida ja que vam eixir de l'institut i vam aprendre cosses noves que no sabiem. El temps no va acompanyar molt,però vam saber aprofitar bé el temps que vam estar alli. La representació va estar interessant.

    ResponElimina
  11. La excursión estuvo bastante bien, todo y que el tiempo no acompañó mucho y el teatro fue un poco aburrido porque muchos de los actores no se sabían bien el papel, aunque hay que decir que otros lo hacían perfecto. El museo y el taller fueron bastante bien. Pero sin duda lo mejor de la excursión fue la compañía.

    ResponElimina
  12. Alexander Oppidum Romanum30 de maig del 2014, a les 9:11

    Ha sido una excursión de lo más entretenido, Santi (nuestro profesor), lo organizó todo perfectamente, lástima que el yacimiento aún este para acabar, lo que más me gustó fue la visita al museo arqueológico, y el espectáculo... Bueno , dejemoslo, en que era un poco "especial y aburrido"
    Pero al fin y al cabo es una buena excursión muy tranquila y divertida.

    ResponElimina