dilluns, 10 de novembre del 2014

HEL·LÈNIQUES de Xenofont: materials PAU

No vaig a comentar ara el que em sembla l'opció de les Hel·lèniques per a les PAU. Ho vaig fer ja ací, quan parlava de la "facilitat" del tex, i també ací, quan deia allò de "sí se puede!". Sembla que les coses, dissortadament, no canviaran i potser per aixó el grec acabe desapareixent definitivament del nostre sistema educatiu. Poc ens resta ja dir davant aquest incomprensible immobilisme.
Amortitzarem, si més no, una mica més el treball que hem fet durant els darrers anys els docents de secundària. Ahi están, per exemple, els útils recursos d'Álvaro Ortolá amb la seua completa web, de Fernando Blaya, qui des del seu blog compartix un interessant mapa i el vocabulari complet de les Hel·lèniques, o els quaderns de classe d'Elena Gallardo, de M. José Crespo o del grup Thalassa

Manolo Garrido i jo volem també compartir en xarxa els nostres materials amb els quals durant els darrers dos anys hem tractat d'introduïr els nostres alumnes en la llengua literària de Xenofont.
  • GRAMÀTICA 
    -model A: INTRODUCCIÓ GRAMATICAL (resums i exercicis de declinacions, present, imperfecte, aorist, infinitius i participis).
-model B: APÈNDIX GRAMATICAL (esquemes de morfologia nominal i verbal per temes temporals, llistats de formes al text i exercicis d'anàlisi morfològica).
  • ETIMOLOGIA I LÈXIC: llista alfabètica d' ètims, vocabulari etimològic (preposicions) i lèxic de l'antologia

1 comentari:

  1. Tens tota la raó Santi¡¡ Seria una pena que una llengua com el grec desapareguera per culpa de 4 persones a les que no els importa totes les persones que estan darrere d'aquesta llengua mil-lenaria

    ResponElimina