dissabte, 21 de desembre del 2013

M'ha tocat la loteria!

Sí, sí, la loteria grecoromana!
No ha estat, és clar, cap premi del sorteig de Nadal, no. Hauria estat difícil, perquè a banda del numeret del centre -per allò de l'enveja per si toca als companys!-, no jugue mai a la loteria. Perquè ja em considere afortunat disitjant allò que ja tinc. I, entre altres coses, una feina que m'agrada.

Els darrers anys estan sent una mica complicats i no sé cóm quedarán les clàssiques amb la nova llei LOMCE, si és que s'aplica finalment, però mentrestant seguisc disfrutant de les meues classes de grec i llatí, encara que en la blogosfera estem a minims des de fa temps. I ho faig fonamentalment gràcies als alumnes que estic tenint últimament. Faig a continuació un breu resum de les impresions d'aquesta primera avaluació, com sempre a mode d'actes informals del departament.

Els xicons de primer de batxillerat són curiosos, treballadors i, sobre tot, bona gent. Amb ells avancem els continguts de les matèries a bon ritme i en un ambient distengut. Encara que manifesten estils diferents, crec que ixirán d'ací sent tots uns bons humanistes.

Què puc dir de les xicones de segon? Seguixen alegrant-me els dies amb les seues innocents bromes i contagioses risotades. El quintet de grec, malgrat les dificultats inicials degudes al canvi inevitable d'una didàctica centrada en l'ús de la llengua a una dinàmica d'aprenentatge passiu basat en l'estudi de nous i complicats elements gramaticals, no ha perdut mai el sentit de l'humor i hem arribat així, tot i algunes absències puntuals no sempre justificades que espere no es produisquen més, a situar-nos davant dels textos de Xenofont amb els instruments indispensables per començar a entendre'ls i fins i tot a memoritzar-los. Les activitats del quadern de treball que els he facilitat són sencilles i van encaminades precisament a complir aquest darrer objectiu. Ens toca, però, xafar l'accelerador si volem arribar al final.
El grup senzer, en llatí, ha experimentat també un canvi necesari, encara que ací la transició als textos de Cèsar ha estat més suau. A poc a poc li agarrarem el fil.

Bon Nadal a tothom i totdona.
Καλά Χριστούγεννα.